Pages

Tuesday, December 6, 2011

i hate myselffff


gua dah jamah ini gitar, memang terbako dada den ni.
gitar ni ada aura.
mmg plan cukup bulan ni nak sambar ,
wa dah tanya music centre,
harga baru 3k lebih je.
tapi....




ini barang bikin wa tak senang duduk,
wa mmg ada plan nak tukar kereta.
wa sanggup hari2 makan nasi lauk telur sbb
member wa nak jual murah2 ini barang.
arghhh.... tulung mana satu ??
aku nak dua2 skali dlm satu masa boleh takk??

ini saja jawapan tuk soalan diatas.


selamat berjuang!!!

Saturday, December 3, 2011

Jaybitch yawwww.

lama tak update blog. agak bersawang blog ini ye. maklumlah wa sibuk bekerja. weekend pulak schedule wa ketat dengan dating dan aktiviti liar di Jb mahupun di negeri seberang.tambahan pula baru dapat member officemate yang satu kepala,sejiwa, layan musik dan instument, sama citarasa, yang paling kool wa siap da setup band baru seusia aku mula bekerja disitu. dlm seminggu ni balik kerja je aktiviti kugiran musik. gi lunch berborak hal musik, gig, konsert fenomena lah. jb memang superb, dan rawk.gereek sehhh,!!! 
 wa dah agak suasana sini agak sesuai dgn jiwa gua. oh ye tak lupa kawan india yg rapat dan telah aku kenal lama terpisah selepas sekolah menengah, tavanesan,maran,bobby and geng2 taman U. aku bernasib baik kerana diorang masih dpt dihubungi. thanks to FB dan Whatsapp.mmg berbaloi wa beli smartphone. diorang ni mmg brotherhood. pernah ada sejarah aku muntah dlm longkang umah dia masa deepavali, angkara jus harimau bawah pokok yang bertubi2. ahh, itu cerita lama. aku dah berubah dan mereka juga dah byk berubah skrg. rata2 mereka bekerja di seberang, berkahwin dan berhijrah disini.selebihnya ada perniagaan sendiri dan ada yang menjadi Ah long,
 Reunion ini mmg penuh bermakna. menambah rangkaian sosial aku, in real life okay!. teramat di perlukan dimasa akan datang. he he he.

Saturday, October 22, 2011

Balik Kampung

gua baru je check email tadi.
ada email Feedback dari company 
yang baru je wa temuduga tempohari.
email berbunyi

"Salam We would like to offering you job as a designer in  *dot dot dot
Kindly give your tentative date to joint our team and your resignation procedure."

wa happy, at lease wa dapat balik JOHO.
Lontong, Mee Rebus, Asam Pedas yang wa rindukan.
Yeahh. JOHOlicious Babe.

Thursday, October 13, 2011

Rezeki

semenjak kebelakangan ini,
aku sangat happy,
rezeki tawaran kerja
mencurah2 datang.
yang terbaiknya semua area JOHOR.

ya aku memang ada plan untuk balik ke Johor.
tak kisah JB or Batu Pahat atau Kluang.
Asalkan tanah JOHOR.
True Blue Johorean.
"wa Kempas mari"

2 minggu yang lepas
aku telah ditemuduga,

oleh Sykt pengilang pakaian.
di Batu Pahat.
OEM untuk Pakaian jenama NIKE.
untuk dipasarkan luar negara.
mahupun tawaran dia kurang

dua ratus ringgit dari gaji
aku  sekarang,
tak kisah,
janji aku dapat balik kampung.

dia berminat dengan hasil kerja aku,
portfolio aku habis dia belek selama berjam2.
bertalu2 soalan yang diajukan kat aku.
nasib baik aku boleh jawab.
aku pernah bekerja dengan kilang.

aku diterima!!

dia janji untuk beri sebulan lebih masa
untuk aku selesaikan birokrasi kat sini.

dan tadi.....
tut tut...
terima panggilan dari sebuah SPORTS RETAILER
terbesar kat Malaysia,
berpengkalan kat Skudai JB.
aku diterima temuduga.
hari isnin ini.
jam 10 pagi.
untuk jawatan Manager A&P
suatu yang baru bagi aku.
doakan aku success.


-amen-

Wednesday, October 12, 2011

growl metal vocal tutorial

growling metal vocal tutorial  <------------click here to download mp3

iklaneka